Onvergetelijke bezoeken: de top van Bugarach, de stad Carcassonne, Rennes-le-Château (Aude, Occitanie)

Culturele bezoeken

De kastelen van het Katharenland: Puilaurens, Puivert, Arques, Peyrepertuse, Quéribus;
De kloven van Galamus;
De stad Carcassonne;
Le Pech de Bugarach;
Les Terres Rouges;
Rennes-le-Château en Abbé Saunière;
De Tempeliersschat …

Sportactiviteiten

Wandelen;
Fietsen en mountainbiken;
Canyoning, raften, kanoën;
Hydrotherapie;
Klimmen;
Perzik.

canyoning rivier camping Rennes-les-Bains
Restaurant bar camping Rennes-les-Bains vignobles

Gastronomische cultuur

Crémant en Blanquette de Limoux,
wijnen uit het Pays de l’Aude;
Geitenkaas;
Lokale markten.

Vraag de receptie van de camping voor alle informatie. Christelle informeert u graag over het  Katharenland,
de kloven van Galamus, de stad Carcassonne, het dorp Rennes-le-Château en vele andere 
bestemmingen .

Onze favorieten ❤️ : Rennes-les-Bains, Bugarach et Arques

Neem de eerste dag uw sporen en kom tot rust tijdens een wandeling door het dorp Rennes-les-Bains.

stad rivier Rennes-les-Bains camping

Rennes-les-Bains wordt doorkruist door de rivier de Sals, bezocht door vis, vooral forel, ideaal voor liefhebbers van vissen . Het is ook een erkend kuuroord voor reumatologische behandelingen.

stad rivier Rennes-les-Bains camping

In de zomer, als het warm is, zijn  de Limousis-grot  of de gigantische kloof van Cabrespine uitzonderlijke plekken om te bezoeken. Het Tautavel-museum is een museum gewijd aan de prehistorie. L’Homme de Tautavel is de naam die wordt gegeven aan fossielen die zijn gevonden in de Caune de l’Arago, in de stad Tautavel in de Pyrénées-Orientales.

Gelegen op 10 minuten rijden van de camping, de donjon van Arques gebouwd in de 13e eeuw. Het is een rechthoekige omhulling doorboord met een gebroken boogdeur en in de hoek versierd met een torenwoning. In het midden rijst de donjon 25 meter hoog, gebouwd in gouden zandsteen en voorzien van vele schietgaten.

Kathaarse kastelen camping Rennes-les-Bains

Op de weg naar Serres, op 5 minuten van Arques, kun je ongeveer 10 km wandelen over het Terres Rouges- pad in de Rialsesse-vallei. De rode mergel die zichtbaar is, zijn sedimenten vermengd met ijzeroxiden. Sommige uitzichten doen je denken aan typisch Amerikaanse landschappen.

Rennes-le-Château domineert de Aude-vallei met zelfvertrouwen. Het verwelkomt veel nieuwsgierige mensen die worden aangetrokken door het mysterie van pater Saunière en zijn plotselinge fortuin.

Rennes-le-Chateau camping

We raden veel educatieve wandelingen aan, zoals  de bron van de Salz en zijn geschiedenis van zout . Je kunt ook naar het gierenobservatorium gaan op de weg naar de Romeinse brug. Neem bij deze brug een kleine doorgang om daar te zwemmen. Zonder het aardewerk van de pontielen te vergeten op de route des Terres Rouges.

wandelen rivier kampeerterrein Rennes-les-Bains

Op 20 minuten van de camping is de Pic de Bugarach een mythische plek, geïnspireerd door vele legendes. Het hoogste punt van de Corbières  (1230 meter), op de Cathare Trail , de imposante en magnifieke Pech de Bugarach is de bevoorrechte plek voor ervaren wandelaars. Een visioen van de Pic du Canigou en de Pyreneeën.

camping wandelen Rennes-les-Bains

Als u uw weg vervolgt , komt u aan bij de Gorges de Galamus . Het water van de Agly, een beschermd natuurgebied, heeft kalkstenen muren van honderden meters diep gesmeed om de Middellandse Zee te bereiken. Ideaal voor canyoning of wandelen.

galamus camping Rennes-les-Bains

De essentie, Carcassonne en de Katharenkastelen

Carcassonne kasteel camping Rennes-les-Bains

De stad Carcassonne valt op in de wijnbouwvlakte waarachter de Corbières en de Pyreneeën opdoemen. Deze stad is geregistreerd op het werelderfgoed van Unesco. De monumentale dubbele muur zal indruk op u maken, evenals de doolhof van steegjes die u naar het kasteel van de graaf en de basiliek van Saint-Nazaire leiden. De bezoekersaantallen in Carcassonne kunnen in de zomer erg druk zijn. Dus kom en zoek een beetje rust en frisheid bij Lac de la Cavayère, waar u kunt zwemmen of vele wandelpaden kunt verkennen.

Carcassonne kasteel camping Rennes-les-Bains

Het bezoek aan de Katharenkastelen is een circuit in het hart van de Corbières. Onder hen zijn de « vijf zonen van Carcassonne »: Peyrepertuse, Aguilar, Termes, Puilaurens en Quéribus. Hun locatie van adelaarsnesten op de top van onneembare rotspieken is een goede illustratie van deze « burchten van hoogtevrees ».

Kathaarse kastelen camping Rennes-les-Bains Peyrepertuse

Een van de mooiste voorbeelden van vestingwerken in de Corbières, het kasteel van Peyrepertuse is nooit belegerd. De eerste vermelding van het kasteel dateert uit 1070. Guilhem de Peyrepertuse, sympathisant van de kathaarse zaak, onderwierp zich uiteindelijk om te voorkomen dat de citadel belegerd zou worden. In Axat kunt u de rode trein nemen die u naar het station Lapredelle brengt, waarvandaan pendelbussen u naar het kasteel van Puilaurens brengen.

Op de fantastische plek van de Moulin de Ribaute kun je picknicken aan de rand van meerdere watervallen nadat je op de hellingen van het kasteel van Peyrepertuse hebt gesjokt. Als u ervoor heeft gekozen om het kasteel van Puivert te bezoeken , kunt u afkoelen aan het nabijgelegen meer.

Nos recommandations de restaurants, de visites et d'activités 😎

Restaurants en bars:

Château des Ducs de Joyeuse, gastronomisch restaurant in Couiza.

Le Carnotzet, restaurant in Couiza. Savoyaardse specialiteiten  : raclettes, tartiflettes, fondues.

Le Jardin De Marie, restaurant in Rennes-le-Château .

« Le vin te 2 » tapasbar. De eigenaar, Pierre, zal u de beste lokale wijnen presenteren op de Place de la République in Limoux.

Boek  uw rondleidingen door het land van de Katharen, georganiseerd door Stéphanie. Ze zal ook graag “ escape game  ” -games organiseren  in de Arques-kerker.

wandelen Rennes-les-Bains camping Corbieres

Veel activiteiten in rivieren worden aangeboden door professionals. In het witte water van de Haute-Vallée de l’Aude kunt u canyoning, kajakken en kanoën beoefenen .

Circuits bieden veel wandel- , fiets- of paardrijtochten voor beginners tot ervaren niveaus.

Slenter door de lokale markten. De Espéraza-markt op donderdag en zondag, Place de la République en de avondmarkt  op maandag in juli en augustus. In Limoux is de markt elke vrijdag van het jaar open. Als u tussen half januari en maart in de regio bent, mag u het carnaval van Limoux niet missen . De oorsprong gaat terug tot de 16e eeuw, een traditioneel en niet te missen evenement.